Moni Brodyr


Fri brodyr att ladda ner.

Mitt namn är Monica Boberg. Intresset för sömnad och handarbete har funnits så länge jag kan minnas. 2000 var jag tvungen att köpa en ny symaskin. Det senaste på marknaden var symaskin med brodyrenhet men jag kunde inte förstå vitsen med en brodyrenhet så jag köpte enbart symaskinen. Min man däremot tyckte att jag kunde göra klubbmärkena för hans klubb (Skallsjö Bågskyttegille) så det blev till att köpa brodyrenhet och programvara att skapa brodyrer i. Det var starten för min karriär.

Jag letade efter lektioner för mitt digitizing program på nätet och januari 2001 hittade jag Pfaff Digibuddies på Yahoo. Jennifer Pielow hade startat denna grupp för att hon ville själv lära sig att skapa brodyrer. Amy Webster är lärarinna. Utan dessa två kvinnor hade jag nog aldrig kommit hit jag är idag och jag är dem evigt tacksam.

Augusti 2002 startade jag Ateljé Kreativ. I början av Januari 2004 lades första versionen av webbsidan ut på nätet.
Så hösten 2023 kände jag det var dags att göra annat.
Jag lade ner min firma och har nu bara denna sida och
sidan för brodyrlektioner kvar.

Mitt fotointresse började 1993 samtidigt som jag blev intresserad för astronomi. Första åren tog jag bara kort på stjärnhimlen, solen, månen och planeter. Så småningom ökade intresset att fota naturen och nu är det i stort sett endast natur som gäller. Att ta en promenad och fotografera är min avkoppling. Titta gärna in på min fotosida.

2018 fick jag möjligheten att köpa Corel Painter för en mycket billig peng. Jag hoppade på och det blev en resa i digitalt konstnärskap. På grund av en lärare slutade jag att rita och måla. Jag var då 15 år. På 45 år har jag inte tagit upp min önskan att rita och måla men detta program hjälpe mig. Läraren sa att jag skall inte måla om jag inte kan måla något utan att titta på objektet innan. Det skulle vara helt från minnet/fantasin och när jag testade det var det inte bra heller. Nu har jag förstått att det är helt OK att ha foto eller objekt framför sig som referens. Det har tagit mig fyra år att tysta läraren som suttit på axeln. Jag har nu också börjat måla med pennor och vattenfärger. Jag förstår nu att när jag skapade brodyrer så gick jag runt lärarens regel: jag kan och får använda bilder som grund till brodyr. Jag har målat med tråd i alla dessa år. Nu är det penseln som gäller :-)

Jag planerar att lägga upp bilder av mina målningar på min sida så småningom.
Jag har några bilder på min MeWe sida.